Etusivu
Reseptit

Tulostettava sivu Siitakemuhennos

	kylmäpuristettua oliiviöljyä
	salottisipulisilppua
	siitakesieniä
	hienonnettua chiliä
	raastettua sitruunankuorta
	nelimaustetta
	katajanmarjoja
	parmesaaniraastetta
	vispikermaa
	suolaa ja mustapippuria
Poista sienistä kanta ja leikkaa lakki viipaleiksi. Kuullota sipuli öljyssä kuumalla pannulla. Lisää sienet ja paista kypsäksi miedolla lämmöllä, etteivät ne sitkisty.
Lisää chili, sitruunankuori, nelimauste ja katajanmarjat. Paista hyvin ja lisää parmesaani ja kerma. Keitä sen aikaa, että juusto sulaa. Mausta juuri ennen tarjoilua suolalla ja pippurilla.


Paistetut kastanjat

Uunikastanjat:
Täytä uunivuoka karkealla suolalla. Leikkaa kastanjien kärkeen rasti terävällä veitsellä ja lado ne kärki ylöspäin suolavadille. Paista 20 - 30 minuuttia 180 asteessa. Nauti jäähtyneenä kylmän voin ja suolan kera.

Kastanjat pannulla:
Kuori kova kuori terävällä veitsellä ja leikkaa kastanjat neljään osaan. Paista öljyssä runsaan suolan kera 5 - 7 minuuttia, kunnes ne alkavat rusehtaa ja ruskea kuori irrota. Kitkerä kuori kannattaa poistaa. Tarjoile kastanjoita naposteltavana, lisää salaattiin tai syö juuston kanssa.


Hunajachili
erilaisia	chilejä maun mukaan
	juoksevaa hunajaa
Halkaise chilit ja poista siemenet. Pilko pieneksi ja pane kiehuvalla vedellä huuhdeltuun lasitölkkiin. Kaada hunajaa päälle. Chilit voi parin päivän päästä käyttää ruoanlaittoon tai tarjoilla juuston tai jälkiruoan lisukkeena.


Oliiviöljychili
erilaisia	chilejä maun mukaan
	kylmäpuristettua oliiviöljyä
Lado chilit kiehuvalla vedellä huuhdeltuun pulloon tai lasitölkkiin. Lisää öljy ja sulje astia. Öljyn voi käyttää ruoanlaittoon ja chilit nauttia sellaisenaan.


Etikkachili
erilaisia	chilejä maun mukaan
	etikkaa
	sokeria
	ripaus suolaa
Kiehauta etikka, sokeri ja suola etikkaliemeksi. Huuhtele chilit ja pistele niihin reikiä terävällä veitsellä. Lado chilit kiehuvalla vedellä huuhdeltuun tölkkiin, kaada etikkaliemi päälle ja sulje heti. Chilit ovat syötäviä muutaman viikon kuluttua


 
 
 
OSA 1.
 Paahdetut kurpitsansiemenet
 kurpitsavoi ja spelttirisotto


OSA 2.
 Ruokaleipä, spelttipizza,
 pizza taikinajuuresta ja
 vuohenjuustopizza


OSA 3.
 Makirullat, Nigiri-sushi,
 Turskatartar ja
 Lootuksenjuurisalaatti


OSA 4.
 Ruokaleipä, spelttipizza,
 pizza taikinajuuresta ja
 vuohenjuustopizza


OSA 5.
 Friteerattu ja täytetty mustekala
 sekä Foccaccia


OSA 6.
 Mangosalaatti, friteerattu
 keittobanaani, mausteyrttidippi
 ja lampaan rosvopaisti


OSA 7.
 Makkarat:
 Savubrie-rosmariinimakkara,
 Timjami-sitruunamakkara,
 Chili-olutmakkara,
 Tomaattiketsuppi ja
 Remoulade-kastike


OSA 8.
 Savustettu paksuhuulikeltti,
 Savustettua myskisorsanrintaa,
 Savustettua haahkanrintaa,
 Grillatut kasvikset,
 Savustetut mantelit, suola ja öljy
 Salaatti savustetuista uusista
 perunoista


OSA 9.
 Häränhäntäpata,
 balsamiviinietikka-mansikat
 Puutarhan Open Ale


OSA 10.
 Chorizoa ja viikunoita,
 Kala-katkarapusalaatti
 Taateleita, juustoa ja kinkkua


OSA 11.
 Loppukesänsalaatti
 Tuorejuustodippi
 Vuohenmaitopirtelö


OSA 12.
 Mole poblano
 Tortillat


OSA 13.
 Siitakemuhennos
 Paistetut kastanjat
 Hunajachili
 Oliiviöljychili
 Etikkachili


OSA 14.
 Omenachutney
 Omenamarmeladi
 Omenasalsa
 Omenasiirappi


OSA 15.
 Kurpitsasoppa
 Villiriisi
 Yrttijogurtti
 Omenasiirappi


 
 


TV2  |  Frilandshaven
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat