|YLE| Puutarhassa tuoksuu ruoka Siitakemuhennos kylmäpuristettua oliiviöljyä salottisipulisilppua siitakesieniä hienonnettua chiliä raastettua sitruunankuorta nelimaustetta katajanmarjoja parmesaaniraastetta vispikermaa suolaa ja mustapippuriaPoista sienistä kanta ja leikkaa lakki viipaleiksi. Kuullota sipuli öljyssä kuumalla pannulla. Lisää sienet ja paista kypsäksi miedolla lämmöllä, etteivät ne sitkisty. Lisää chili, sitruunankuori, nelimauste ja katajanmarjat. Paista hyvin ja lisää parmesaani ja kerma. Keitä sen aikaa, että juusto sulaa. Mausta juuri ennen tarjoilua suolalla ja pippurilla. Paistetut kastanjat Uunikastanjat: Täytä uunivuoka karkealla suolalla. Leikkaa kastanjien kärkeen rasti terävällä veitsellä ja lado ne kärki ylöspäin suolavadille. Paista 20 - 30 minuuttia 180 asteessa. Nauti jäähtyneenä kylmän voin ja suolan kera. Kastanjat pannulla: Kuori kova kuori terävällä veitsellä ja leikkaa kastanjat neljään osaan. Paista öljyssä runsaan suolan kera 5 - 7 minuuttia, kunnes ne alkavat rusehtaa ja ruskea kuori irrota. Kitkerä kuori kannattaa poistaa. Tarjoile kastanjoita naposteltavana, lisää salaattiin tai syö juuston kanssa. Hunajachili erilaisia chilejä maun mukaan juoksevaa hunajaaHalkaise chilit ja poista siemenet. Pilko pieneksi ja pane kiehuvalla vedellä huuhdeltuun lasitölkkiin. Kaada hunajaa päälle. Chilit voi parin päivän päästä käyttää ruoanlaittoon tai tarjoilla juuston tai jälkiruoan lisukkeena. Oliiviöljychili erilaisia chilejä maun mukaan kylmäpuristettua oliiviöljyäLado chilit kiehuvalla vedellä huuhdeltuun pulloon tai lasitölkkiin. Lisää öljy ja sulje astia. Öljyn voi käyttää ruoanlaittoon ja chilit nauttia sellaisenaan. Etikkachili erilaisia chilejä maun mukaan etikkaa sokeria ripaus suolaaKiehauta etikka, sokeri ja suola etikkaliemeksi. Huuhtele chilit ja pistele niihin reikiä terävällä veitsellä. Lado chilit kiehuvalla vedellä huuhdeltuun tölkkiin, kaada etikkaliemi päälle ja sulje heti. Chilit ovat syötäviä muutaman viikon kuluttua |