You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

A-studio: Talk – Kansalaisten kukkarolla

Julkaistu keskiviikkona 29.02.2012 5 104

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen mielestä rikkaiden pitäisi maksaa enemmän veroja.

TV1 torstaina 1.3. klo 21.05 - 22.00

YLE Areenassa 30 päivää

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) vaatii rikkaille tiukempaa verotusta. Ministerin mielestä yli satatuhatta euroa tienaavien pitää maksaa enemmän veroja, koska se on solidaarisesti tärkeää tiukan talouden aikana. Hallituskumppani kokoomus on eri linjalla Urpilaisen ehdotuksen kanssa.

Veronkorotusten lisäksi kahden suurimman hallituspuolueen välejä hiertää kiista siitä, mistä leikataan. Kokoomuksella on valmiutta suurempiin leikkauksiin kuin SDP:llä. Eroa on jopa miljardeja euroja.

 

Leikkauksia ja korotuksia

Kansanedustaja Antti Lindtman (sd) kannattaa ministeri Urpilaisen esitystä rikkaiden kovemmasta verottamisesta. Lindtmanin mukaan heikko taloustilanne palvelee kokoomuksen ideologiaa.

"Taantuman aikana kokoomus pääsee leikkaamaan julkista sektoria", sanoo ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) sanoo, että nyt tarvitaan sekä leikkauksia että veronkorotuksia, mutta työn verotusta ei saa kiristää. Kataisen mielestä demareiden tavoitteena on, mitä tahansa teet, niin mitään ei jää käteen.

 

”Köyhällä menevät rahat ruokaan”

Työtön Satu Kortelainen pitää Urpilaisen ehdotusta hyvänä. "Arvonlisäveroa ei voi nostaa. Ruokaan menee jo nyt suurin osa köyhien rahoista", sanoo Kortelainen. Leikkaukset tuntuvat heti köyhimpien kukkarossa.

"Julkisia palveluita on ajettu kuralle ja ihmiset joutuvat jonottamaan Jyväskylässä lähes vuosia päästäkseen hammaslääkäriin", tietää Kortelainen.

PKC Groupin toimitusjohtaja Harri Suutari haluaa, että työttömien on pakko ottaa tarjottu työ vastaan. Suutarin mielestä ansiosidonnaista pitää lyhentää. "Nuoret saadaan töihin minimipalkkaa laskemalla", sanoo Suomen rikkaimpiin kuuluva yrittäjä.

"Urpilaisen solidaarisuusvero on poliittista teatteria", painottaa Suutari. 

 

Suosittele104 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

torstaina 01.03.2012

Ei voi olla totta! Taas on selvinnyt, että joku hyväosainen asuu halvassa vuokra-asunnossa työsuhde-etuna. Ei ole ihme, että tavisten vuokrajonot on pitkät. Äskettäin tuli joku tutkimus, jossa todettiin että rikkaat valehtelevat helpommin ja eivät ole niin empaattisia kuin köyhät. Tämä tutkimus on nyt kyllä niin totta ainakin Suomessa.

torstaina 01.03.2012

Heittäkää nyt siellä studiossa ilmaan kysymys että mistä se raha mitä verotetaan ja/tai jaetaan oikein tulee ?
Ja kysykää missä menee verotuksen yläraja. Esim:
- oletetaan että ihminen ansaitsee 10 rahayksikköä
- se maksaa työnantajalle n. 16 rahayksikköä
- työntekijä maksaa omastaan n. 4 rahayksikköä veroa
- eli valtiolle/kunnalle meni jo alkuperäisestä 16:sta yhteensä 10 rahayksikköä
- työntekijä menee kauppaan ja/tai ostaa bensaa/viinaa/tupakkaa ja maksaa vielä siitä 6:sta rahayksiköstään veroa n. 2-3 rahayksikköä...
- eli alkuperä'inen 16 kutistui 3..4:n rahayksikköön
Onko täsää mitään järkeä ?

torstaina 01.03.2012

Ja historia se toistaa vitsejään. Studiossa toistellaan reippaasti sanaa "talkoot". Minä pääsin heti työurani aluksi 90-luvun alun "lamatalkoisiin" ja nyt pitäsi taas riemuiten olla talkoissa. Kukaan ei vaan ole muistanut kysyä, halutaanko talkoisiin. Olisiko jo viimein kanttia puhua asioista niiden oikeilla nimillä.

Talous on alijäämäinen = hyvinvointiyhteiskuntaa ja saavutettuja etuja maksetaan lainarahalla. Siis kukaan eikä mikään taho voi elää velaksi.
Tämä ei ollut nähtävissä 2008 --> TÄH! Jokainen pienelläkin maailmantalouden tuntemuksella ja asioiden seuraamisella tiesi jo 2008 alussa, että kaikki länsimaiset valtiot aloittivat talouden tekohengityksen ja lama siirtyy vain muutaman vuoden eteenpäin.

Työttömät eivät halua töihin => Just jooo.... Tätä mantraa on hoettu 90-luvulta saakka. Tosiasia on, että suomessa on näiden virallisten n. 200 000 työttömän lisäksi toinen mokoma piilotettu työharjoitteluihin, tukityöpaikkoihin ja karenssaihin. Samalla aikaa avoinna on vain kymmeniä tuhansi työpaikkoja vuodessa, joista osa on silkkaa orjatyötä.

Vieläkään tässä maassa ei voida tunnustaa sitä, että vuosikymmenten aikana on rakennettu järjestelmä, johon meillä ei ole varaa. Ainoa vaihtoehto on tehdä kuten missä tahansa kotitaloudessa. Katsotaan paljonko on ihan oikeasti rahaa ja menojen on oltava pienemmät kuin tulot. Ja nyt on todellakin katsottava kaikki menot, laitettava yhteiskunnalle välttämättömät menot ensisijaiseksi yhteiskunnan varojen saajaksi. Yritykset pyörittäkööt yrityksiä liiketoiminnan periaatteella. Valtion tuet pois, jotta elinvoimaiset yritykset pystyvät kehittymään ja tukikeinottelijat kaatuvat.

Erityisterveiset PKC Groupin toimitusjohtaja Harri Suutarille. Herätys. Teillä ei valitettavasti ole harmainta aavistusta työmarkkinoiden toiminnasta. Työsopimus on, kuin mikä tahansa kauppasopimus. Työntekihjä myy työnantajalle ammattitaitonsa ja osan ajastaan. Jos työnantajan tarjous ei sovi työnhakijan neuvotteluvaraan, niin eihän kukaan hullu tee taloudellisesti kannattamatonta kauppasopimusta. Tuskin Suutarikaan tappiolla myy yrityksensä tuotteita. Halvalla ei hyvää saa - ei myöskään ammattitaitoista työntekijää.Enkä taatusti tulisi töihin yritykseen, jonka toimitusjohtaja omaa noin epärealistisen ja ylimielisen maailmankuvan.

Hyvä työnantaja maksaa työntekijän ansaitseman palkan antaa arvostuksen työntekijöille. Terve yritys elää ja kehittyy ilman turhaa toiminnan pönkitystä. Hyvä valtiontalous varautuu myös huonoihin aikoihin, eivätkä poliitikot lupaa liikoja.

torstaina 01.03.2012

Keskusteluohjelmissa ei oikein koskaan tartuta niihin suuriin linjoihin, millä päätökset tehdään. Ei tälläkään kerralla. Työttömyys on pelkästään eturyhmäpoliittinen valinta. Töitä ja ansioita ei haluta jakaa, vaan lelut kuuluvat mulle. Päiväkodissa tämän opin.

Oikeudenmukaisemman yhteiskunnan luomiseksi olisi katkaistava vallanpitäjien luomat suuret rahavirrat, mitkä mahdollistavat välistävedot. Työeläkemaksut ja ay-jäsenmaksut, työttömyysvakuutusmaksut, Veikkaus Oy ja RAY tulevat hakematta mieleen. Säätiöt ovat oma lukunsa. Verotuksessa verovähennysoikeuksineen on varsinainen savotta. Pankki- ja liikesalaisuudet eivät ole rehellisestä maailmasta. Pörssit ovat kasinoita pahempia.

torstaina 29.03.2012

suutarin firmassa aikoinaan työskenneltyäni voin todeta, että ei enää enempää voi ihminen vihata kotimaista työtä ja antaa arvoa sille kuin mitä itse suutari vihaa.

päivääkään en kadu sitä että siitä puljusta pääsi pois.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä