Juttuarkisto » Ruoka


Prisma: Yhdeksän kuukautta kohdussa

Professori Janet DiPietro tutkii, kuinka sikiö reagoi äidin stressitason muutoksiin.

TV1 maanantaina 24.3.2014 klo 19.00 - 19.55, uusintana tiistaina 25.3. klo 23.20 ja lauantaina 29.3. klo 15.55

Yle Areenassa 7 päivää

Uusimpien tutkimusten mukaan kohdussa viettämämme aika on ratkaisevan tärkeää aikuisiän terveydellemme ja persoonallisuutemme kehitykselle ja jopa lapsillemme.

Prisma Studio: Suuri hampurilaistesti

Juontaja Marjo Harju, keittiömestari Jouni Toivanen, professori Per Saris ja dosentti Kari Steffen testaavat hampurilaisia.

TV1 tiistaina 21.1.2014 klo 20.00 - 20.30, uusinta keskiviikkona 22.1. klo 11.35

Yle Areenassa 30 päivää

Akuutti: Hyvää joulumieltä!

Akuutin joululähetyksessä seurataan hyvän mielen lahjapaketin matkaa.

TV1 keskiviikkona 18.12.2013 klo 20.00 - 20.30, uusinta torstaina 19.12. klo 9.30 ja lauantaina 21.12. klo 14.30

Yle Areenassa 30 päivää

Akuutissa etsitään hyvää mieltä ja paketoidaan pehmeitä paketteja. Pienikin lahja on suuri silloin, kun se menee sitä oikeasti tarvitsevalle lapselle todelliseen tarpeeseen.

Makumatka Italiaan

Ruoka on tärkeä osa italialaista joulujuhlaa. Nigella Lawson valmistaa hieman erilaisia juhlaherkkuja.

TV1 torstaisin 12.12.2013 - 30.1.2014 klo 19.00 - 19.30

Yle Areenassa 7 päivää

Suosikkikokki Nigella Lawson asui nuorena Firenzessä ja rakastui Italian ruokakulttuuriin.

Akuutti: Nivelrikko vie aikaisin eläkkeelle

Hevoset pitävät Katja Karjalaisen askeleen edellä vakavaa sairautta.

TV1 keskiviikkona 20.11.2013 klo 20.00 - 20.30, uusinta torstaina 21.11. klo 9.30 ja perjantaina 22.11. klo 12.30

Yle Areenassa 30 päivää

Suomalaisten niveliä rasittaa ylipaino jo huono perimä. Nivelet kuluvat ja jopa 40 000 suomalaista jää joka vuosi ennenaikaisesti eläkkeelle nivelrikon takia.

Lähi-idän herkut

Bobby Chinn tutustuu Länsirannalla arabikeittiön perinteisiin.

TV1 torstaisin 26.9. - 10.10.2013 ja 24.10.2013 klo 19.00 - 19.50

Yle Areenassa 14 päivää

Kokki Bobby Chinn tutustuu palkitussa sarjassa (World Cafe Middle East) Lähi-idän ruokaperinteeseen ja herkkuihin.

Ulkolinja: Miksi muuntogeeninen riisi?

Tutkijat ovat jalostaneet riisin ravintoarvoja.

TV1 torstaina 19.9.2013 klo 22.00 - 22.50, uusinta keskiviikkona 25.9. klo 23.00

Yle Areenassa 30 päivää

Riisi on geenimuuntelun avulla saatu tuottamaanA-vitamiinia, joka estää sokeutumista. Tällainen riisi hyödyttäisi erityisesti auttaisi aliravittuja sekä raskaana olevia naisia.

Mikä meitä lihottaa?

Tanskalaistoimittaja Thomas Breinholt (vas.) lähtee kuljettajansa Kurtin kanssa etsimään syytä siihen, miksi ihmiset lihovat.

TV1 perjantaisin 5.7. - 30.8.2013 klo 20.00 - 20.30

Sarjalla ei ole nettikatseluoikeuksia.

Kahdeksanosainen tanskalaissarja Mikä meitä lihottaa? (Fedt, fup og flæskesteg) selvittää, miksi ihmisen paino nousee.

Prisma: Uusi uljas geenitekniikka

Kanoja on geenitekniikan avulla jalostettu entistä tuottoisemmiksi.

TV1 maanantaisin 1. - 8.7.2013, uusinta tiistaisin klo 23.20 - 00.10

Yle Areenassa 30 päivän ajan

Ihminen on muokannut vuosituhansien ajan kasveja ja eläimiä jalostaen niitä omiin tarkoituksiinsa.

Lähdin Turkkiin

Kuumailmapallot nousevat taivaalle Kappadokiassa.

TV1 torstaisin 6.6. - 4.7.2013 klo 11.40 - 12.25, uusinta lauantaisin klo 11.10 - 11.55

Yle Areenassa 30 päivän ajan

Kulttuurimatkalle Turkkiin vievät suomalais-turkkilaiset Ayla Albayrak ja Melis Ari. He tutustuttavat katsojan toiseen kotimaahansa Euroopan ja Aasian rajalla, sen ihmisiin ja tapoihin, kulttuuriin ja historiaan.

Akuutti: Miten jaksaa suomalaisen sydän?

Anu-Maija Kärjä metsästää sydänterveellistä ruokaa.

TV1 keskiviikkona 27.3. klo 19.55 - 20.23, uusinta torstaina 28.3. klo 9.30 ja lauantaina 30.3. klo 14.55

Yle Areenassa 30 päivää

Akuutin maaliskuun teemalähetyksen aiheena on sydänterveys. Miten jaksaa suomalaisen sydän?

 

Prisma: Syö, paastoa ja elä pitempään

Ohjelman juontaja Michael Mosley selvittää paaston tehoa tohtori Krista Varadyn kanssa.

TV1 lauantaina 21.9.2013 klo 13.35 - 14.30

Yle Areenassa 7 päivää

Michael Mosleylla on kunnianhimoinen päämäärä: hän haluaa elää pitempään, pysyä nuorekkaana ja kaupanpäällisiksi vielä laihtua.

Ulkolinja: Ruoan tulevaisuus

Meksikolaisella torilla riittää tuoreita elintarvikkeita.

TV1 keskiviikkona 23.6. ja 30.6. klo 21.40

Ruoka on meille itsestään selvää: supermarketeista saa nykyään vaikka mitä eksoottisista herkkuja ja tuoreita hedelmiä kaikkina vuodenaikoina.

Prisma: Ruoan valtatiet

Ghanalaisnaiset pilkkovat mangoja Blue Skies-yhtiön hedelmänjalostamossa.

TV1 maanantaina 14.6. klo 19.00

Ruoan matka pellolta lautaselle on yllättävän mutkikas. Tuorekin ruoka matkaa usein maapallon halki ennen kuin se päätyy supermarketin hyllylle.

Prisma-dokumentti Ruoan valtatiet (Food Super Highway) selvittää, miten sujuu elintarvikkeiden matka maapallon toiselta puolelta kauppoihin.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan



Muualla Yle.fi:ssä