maanantaina 29.03.2010

Että tuo Fatbardhe Hetemaj osaa olla ÄRSYTTÄVÄ. Olen itsekin kosovon albaani; syntynyt, kouluttautunut ja elänyt koko pienen ikäni täällä. Olen siis eteläeurooppalaisista juuristani huolimatta suomalainen. Tuo Vuoden pakolainen -titteli on aivan naurettava - varsinkin, jos se annetaan sellaiselle, joka on asunut koko ikänsä Suomessa ja joka ei ole tehnyt oikeastaan mitään pakolaisyhteisön eteen.

Oma perheeni tuntee osittain kyseisen perheen ja tuo väittämä Fatbardhe Hetemajn vanhemmista on kyllä silkkaa valetta. Kysyin asiaa vanhemmiltanikin. He sattuvat tietämään, että Hetemajn mammalla ei kyllä ole mitään lakimiehen tutkintoa - eikä kyllä isäpapallakaan mitä todennäköisimmin. Kävin itse katsomassa julkisia verotietoja ja hänen isänsä on eläkkeellä, vaikka ei ole vielä edes 55-vuotias. Tämä on tätä kosovon albaanien työmoraalia; töitä tehdään nuorena noin 10 vuotta, minkä jälkeen voidaankin liukuvasti siirtyä varhaiseläkkeelle elämään lasten ja yhteiskunnan siivillä.

Minullekin pitäisi antaa ensi vuonna Vuoden pakolainen -titteli. Opiskelen (omasta kiinnostuksesta) suomen kieltä Helsingin yliopistossa ja opetan kerran viikossa suomea A2-kielenä vieraskielisille. Valmistumisen jälkeen minusta tulee äidinkielen ja kirjallisuuden aineenopettaja, joka tekee sen ohella kielenhuolto- sekä konsultointihommia. Monet ovat pitäneet tätä ihmeellisenä, mutta minusta itsestäni sen ihmetteleminen on hupaisaa: mitä ihmeellistä on siinä, että opetan ja opiskelen omaa äidinkieltäni, suomea?

Fatbardhe voisi ottaa päänsä takapuolestaan ja mennä töihin. Siinä samassa hän voisi lopettaa valittamisen siitä, että häntä kohtaan kohdistuu rasismia. Heti, jos Hetemaj ei saa hakemaansa työpaikkaa, niin kyse on rasismista? Ei siis liene mahdollista, että nimenomaiseen työhön on hakenut myös muita ihmisiä (:-O), jotka ovat yksinkertaisesti pätevämpiä kuin Hetemaj, jonka koulutus on jotakin niiiiiiiiiiiiiiiin ihmeellistä ja innovatiivista!

Hetemaj:n ylioppilastodistus ja sen arvosanat ovat muuten reilusti alle keskitason (B-C:n paperit) ja "yliopisto", josta hän valmistui kandidaatiksi, on valtion yliopisto Englannissa. Parhaat koulut Englannissa ovat yksityisiä kouluja, jotka maksavat maltaita. Koulu, jota Fatbardhe Englannissa kävi, hyväkyy opiskelijoikseen melkein keitä tahansa, jotka sinne hakemuksen laittavat menemään. Kyseinen koulu EI tarjoa opiskelijoilleen jatko-opiskelumahdollisuuksia. Siksi Hetemajn pitikin muuttaa pois sieltä ja hakea jatko-opiskelupaikkaa (eli maisterin tutkintoon johtavaa paikkaa) Hankenin kansainväliseltä linjalta. Sinne pääsee melkein 100% hakijoista, koska englanninkieliseen kauppatieteelliseen maisteriohjelmaan haluavat hakevat sitä Helsingin Kauppakorkeakoulusta eikä Hankenista (tietääkseni Hetemaj haki sitä myös Helsingin Kauppakorkeakoulusta, mutta sinne Hetemajlla ei ollut asiaa huonon koulumenestyksen takia). Naurettavaa touhua. Tämä Hetemaj on säälittävä ja turha TV-persoona, joka toivottavasti unohtuu - ja pian!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä