perjantaina 27.08.2010

Halusin nyt pari asiaa kommentoida tästä videopäiväkirjasta..

Ensinnäkin, itse harmittelen, etten pääse ohjelmaa katsomaan, koska asun ulkomailla, eikä täällä Yle tietty näy.. Eikä toimi myöskään Areenan videot, joten siinä Ylelle parantamisen varaa!!.. Ilokseni kuitenkin pystyin tämän videon näkemään. Minusta tämä projekti on hieno idea, ja vielä hienompaa on se, että löytyy ihmisiä, jotka ovat valmiita osallistumaan tähän kokeiluun ja osoittavat mielenkiintoa Islamia kohtaan ! :-)

Eli mitä siihen kokkausosioon tulee, minkä takia tämä henkilö valittaa, ettei saa nakkimunakasta syödä tai leipänsä päälle makkaraa, kun nakkeja ja leikkeleitä voi muun muassa arabikaupoista aivan hyvin ostaa, ja niissä tuotteissa ei ole sianlihaa, vaan käytetään ihan yleisimmin kalkkunanlihaa, joka on myös Halal-teurastettua?? Itsekään (olen suomalainen islamiin kääntynyt) en ole luopunut nakkikeitosta ja muusista, ja arabimiehenikin syö sitä aivan mielellään!

Sitten, niistä vaikeuksista rukoillessa, kun ei ymmärrä arabiaa.. En lähde sitä nyt keskustelemaan miksi rukoukset tulisi suorittaa arabian kielellä, mutta yleensä me "käännynnäiset", joiden äidinkieli ei ole arabia, opettelemme sen kielen vähintään sille tasolle, että rukoillessamme ymmärrämme mitä sanomme.. :) Joten tämäkin probleemi on siis päiväjärjestyksestä pois..

Toinen asia rukoiluun liittyen, henkilö sanoi, ettei oikein pysty pitämään rukousajoista kiinni, kun niihin menee niin KAUHEASTI aikaa, ja pitäisi muitakin asioita tehdä.. Noh, itselläni menee yhteen rukoukseen yleensä noin 5 minuuttia, joten päivässä se on yhteensä 25 minuuttia. Eli ei kovin paljon. Tämä on tietenkin yksilöllinen asia, riippuen siitä, kuinka pitkiä suuria (Koraanin kappaleet) rukoileva resitoi, ja mitä pyyntörukouksia hän sen jälkeen vielä sanoo..

Sitten vielä viimeiseksi... Tämä viimeinen videopäiväkirjassa puhuva henkilö kertoi ottavansa sen kuuden viikon selibaatin ja alkoholista pidättäytymisen vakavasti, mielestäni se on hieno homma! :-) Mutta, ehkä joku, joka voi ohjelman katsoa, selvittää minulle, että minkä takia näiden oppilaiden pitää yleensäkin pitää se kuuden viikon selibaatti? Islamissahan seksi ei lainkaan ole kiellettyä, sitä ei vaan tulisi harrastaa kuin aviopuolisoiden kanssa.. Joten en oikein ymmärrä tätä. Vai johtuuko se siitä, että jotkut heistä ei ole naimisissa (silloin ei tietenkään seksi kuulu elämään), mutta mikä on syy sitten naimisissa olevien henkilöiden kohdalla?

Muutoin oli kiva katsoa ja kuulla oppilaiden mietintöjä, ja varmasti katson myös muutkin videopäiväkirjat!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä