maanantaina 27.09.2010

Surullista että Yle lähettää ohjelmaa joka lisää ennakkoluuloja muslimeja kohtaan!
Huonosti ideoitu ohjelma, missä hakemalla haetaan vastakkainasettelua, mm henkilövalinnoilla. Ohjelmantekijät eivät ole perhetyneet aiheeseen, vaan laajempi ja syvempi asiantuntemus muslimeista puuttuu. Ohjelmassa esiintyneet muslimit eivät ole tavallisia muslimeja, vaan heitä voi verrata Pohjanmaan ääri-kristittyihin. Tehkää seuraavaksi ohjelma heistä.
Kun aina tehdään ohjelmia vain syvästi uskovaisista muslimeista, suomalaiset uskovat että kaikki muslimit ovat sellaisia. Mutta eihän kiinnostavaa dramatiikkaa saa siitä, että tavallisia muslimeja kuvataan. Tai ennakkoluulottomia suomalaisia. Ohjelmassa esiintyvien pöyristyttävät ennakkoluulot ei kohdata, vaan ne jää roikkumaan ikäänkuin totuuksina.
Menkää katsomaan miten muslimimaissa oikeasti eletään, noteeratkaa suurkaupungeissa minihameet ja rannoilla bikinit. Luuletteko että muslimeilla kotimaissaan ei ole koiria kotonaan kaupungeissa? Luuletteko että tavalliset muslimit eivät koskaan juo alkoholia? Luuletteko että muslimit todellakin rukoilevat viisi kertaa päivässä? Luuletteko että kaikki muslimit käyvät moskeijassa? Luuletteko että eivät tanssi? Entä napatanssi, maailman seksikkäin tanssi. Sen saa nähdä sekä ravintoloissa että ihmisten kotona.
Mitä ohjelmatekijät oikein islamista luulevat? Että ääri-islamilaiset ovat tärkein osa muslimeista? Sehän on vain pienen pieni osa. Antakaa todellinen kuva muslimeista! Jos Egyptin TV tulisi tänne kuvaamaan ääri-kristittyjä ja sanoisi että sellaiset ne suomalaiset ovat, miltä tuntuisi? Tavallinen suomalainen sanoisi että ei me sellaisia olla. Niin sanoo tavallinen muslimi joka katsoo ohjelmaanne.
Pöyristyttävää.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä