tiistaina 14.09.2010

Muhammed syntyi ja kasvoi Arabian niemimaalla, jossa keskenään taistelevat heimoyhdyskunnat tappoivat ja ryöstelivät toisiaan jatkuvasti. Vain Mekan markkinoiden aikaan he laskivat aseensa ja kokoontuivat palvomaan pakanajumaliaan ja Kaaban mustaa kiveä.

Muhammed meni nuorena miehenä töihin rikkaalle kauppiaan leskelle kamelikuskiksi. Kauppamatkoillaan hän tutustui sekä juutalaisuuteen että kristinuskoon. Hän näki millaisen vallan uskonnot antoivat johtajilleen. Muhammed ei ollut tyhmä mies - ei sinne päinkään ja hän huomasikin pian omat pakanauskontonsa hölynpölyksi..Niinpä hän otti opetusta eräältä kristityltä munkilta ja opetukset tekivät ilmeisen suuren vaikutuksen. Niinpä hän alkoi kertoilla tarinoita enkeli Gabrelista.omina ilmestyksinään.

Ensin hän käännytti lesken, josta tuli hänen ensimmäinen vaimonsa, vaikka tämä oli häntä huomattavasti vanhempi. Se takasi hänelle kuitenkin varallisuutta ja aseman, joita hän käytti myös hyväkseen.

Muhammed ei muuttanut käytöstään, vaan käyttäytyi jatkossakin kuten oli oppinut, toisin sanoen ryöstämään ja tappamaan. Eikä hän säästellyt näitä oppejaan muiltakaan. Siksi koko uskonnostakin tuli väkivaltainen, brutaali ja tappamiseen kehottava

Uskonto syntyi siis valheelle enkeli Gabrielista. Emävalhe uskonnosta tuli, kun hänen seuraajansa alkoivat väittää kymmeniä vuosia Muhammedin kuoleman jälkeen kyhättyä koraania jumalan sanaksi sellaisenaan. Jos joku sanoisi tänä päivänä nähneensä enkelin, häntä ei ihan syystäkään pidettäisi täyspäisenä. Jos joku tänä päivänä väittäisi jotain kirjaa jumalan sanaksi sellaisenaan, hänelle naurettaisiin.

Ikävä kyllä islam syntyi sellaiseen aikaan ja paikkaan, jossa ihmiset olivat taikauskoisia, tietämättömiä ja valmiita uskomaan lähes mihin tahansa - varsinkin, jos uskoontuloa avitettiin miekalla. Nyt kun uskovia on miljardeja, on valheista vaikeaa, ellei mahdotonta päästä eroon. Islamin uskonpuhdistus on siis melkeinpä mahdottomuus. Jos muslimit nimittäin tunnustavat, että ei koraani taidakaan olla jumalan sanaa sellaisenaan, seuraa heti kiusallinen kysymys, että mitä se sitten on.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä