perjantaina 10.09.2010

Meryem nimimerkin tulisi asettaa itselleen pari kysymystä ja yrittää vastata niihin.

1. Mistä tiedetään, että Koraani on saatu enkeli Gabrielilta?
2. Mistä tiedetään, että koraani on allahin sanaa sellaisenaan?
3. Mistä tiedetään, että koraani on allahin sanaa ylipäätään?

Nämä ovat islamin uskonnon kannalta oleellisia kysymyksiä, koska jos näihin kysymyksiin ei ole kunnon vastauta, nin koko uskonnolta putoaa pohja pois.

On nimittäin niin, että muslimit väittävät, että koraani annettiin Muhammedille, vaikka se ei ole mitenkään mahdollista, koska koraani kirjoitettiin vasta kymmeniä vuosia Muhammedin kuoleman jälkeen.

On myös niin, että kukaan ei pysty todistamaan edes sitä, että Muhammed olisi tavannut enkeli Gabrielin. Tämä perustuu vain Muhammedin sanaan eikä miinkään muuhun.

On myös mahdotonta, että koraani olisi jumalan sanaa sellaisenaan, vaikka tuohon enkeli Gabriel-juttuun uskoisikin. Tiedetään nimittäin varmasti historiallisena totuutena, että koraani on kerätty ja koottu vähän damaan tapaan kuin Kalevala. Sitä paitsi alunpitäen olikin useita keskenään ristiriitaista koraania, joista muut paitsi yksi poltettiin kolmannen kalifin aikana. tämäkin on historiallinen totuus.

On siis vastattava kaikkiin alussa esitettyihin kolmeen kysymykseen, että ei sitä tiedetä mistään. Kun näin on, islam vaatii todella sokeaa uskoa. Kun kaikkiin kolmeen kysymyseen oli vastattava, että ei tiedetä mistään, on kaiken järjen vastaista uskoa moiseen uskontoon. On siis yksiselitteiseti todettava, että islam on suoranaista huijausta.

Kun muslimit pitävät kiinni siitä älyttömyydestä, että koraani olisi jumalan sanaa sellaisenaan, se estää tekemästä islamin uskonnon puhdistusta. Tästä taas seuraa, että kuilu islamin ja todellisuuden välillä kasvaa koko ajan, eikä siitä seuraa hyvää kenellekään.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä