perjantaina 01.10.2010

Isra Lehtinen kirjoitti jonkun toisen kanssa HS:n Mielipide -osastolle 1.10.2010 Median vastuusta, kun se käsittelee islamia. He ihmettelvät, miksi islamia käsitellään negatiivisesti ja se liitetään sotaan ja konflikteihin.Mitäs kummaa siinä on? Ei kai media voi sivuuttaa sitä tosiasiaa, että islam on mukana kaikissa sodissa ja konflikteissa. Ei media voi sivuuttaa sitä, että kaikki terroriteot ovat nykyisin muslimine tekemiä ja ne on tehty islamin nimeen.

Ei ole siis median vika, jos islam näyttäytyy negatiivisissa yhteysksissä, vaan se on puhtaasti muslimien oma vika.On myös ymmärrettävää, jos asenteet muslimeita ja islamia vastaan kovenevat, sillä ei muslimeiden terroriin voi enää suhtautua mitenkään muutoin. Itse asiassa muslimit ovat alkaneet muistuttaa yhtä enemmän pilakuviaan.

Jos muslimit haluavat, että heihin suhtaudutaan toisin, on heidän suoritettava uskonpuhdistus, jossa he siivoavat uskonnostaan kaiken, mkä ei kuulu tähän päiväään. Muslimit kuvittelevat, että muut eivät tunne heidän uskontoaan. Se ei pidä paikkaansa, sillä kyllä ihmiset ovat varsin hyvin perillä islamin iljettävyyksistä. Jotta islamin uskonpuhdistus kävisi päinsä, on muslimien luovuttava siitä valheesta, että koraani olisi jumalan sanaa sellaisenaan.Väite on naurettava. Jos muslimit luopuvat tuosta valheesta, seuraa heidän kannaltaan erityisen kiusallinen kysymys, että mitä se koraani sitten on. Joskus se valhe on kuitenkin paljastettva.

Lehtinen ja kumppani vaativat islamille tasapuolista kohtelua. He eivät kuitenkaan näytä ymmärtävän, että se tarkoittaa juuri sitä, että islamia on voitava arvostella ja kyseenalaistaa ihan samalla tavalla kuin kristinuskoa. Muslimit kuitenkin kieltävät kaiken arvostelun ja heidän uskontonsa kyseenalaistamisen jopa niin, että arvostelijoiden henkeä uhataan islamin nimissä - eikä vain uhata.Kuinka sellaista uskontoa voisi kunnioittaa? Ei sitä voi.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä