perjantaina 24.09.2010

Tähän liittyen kirjoitti Toni Alaranta HS:n vieraskynä -palstalla "Euroopan on puolustettava omia arvojaan" otsikoidun jutun. Euroopassa on todellakin lopetettava islamin hymistely ja korrektiuden nimissä sen iljettävyyksien sietäminen.

Kaikissa kouluissa olisi otettava käyttöön päähinekielto tuntien aikana - samalla häviäisivät oppitunneilta,sekä huivit että pipot. Burkha-kielto olisi myös toteutettva kaikissa EU:n maissa. Kaikissa kouluissa olisi opetettava kaikille uskontoja ilman uskomista, ts. tosiasioiden ja historian valossa. tämän aineen tulisi olla kakille pakollinen ja se voisi olla ympättynä johonkin muuhun aineeseen.

Joka tapauksessa siinä tulisi opettaa tosiasiat uskonnoista. Islamista se tarkoittaisi sitä, että Muhammedin ilmestyksille ei ole mitään todistetta, ne perustuvat vain ja ainoastaan Muhammedin omiin kertomuksiin. Se tarkoittaisi myös sitä, että on historiallinen tosiasia, että koraani kirjoitettiin kymmeniä vuosia Muhammedin kuoleman jälkeen, eikä se taatusti ole minkään jumalan sanaa sellaisenaan. Oppilaat olisi myös pantava miettimään, että voiko ylipäätään mikään kirja olla jonkin jumalan sanaa ja jos voisi, niin millaista se teksti olisi. Olisi myös kerrottava, että alunpitäen koraaneita oli useita, joista muut paitsi yksi poltettiin. Olisi myös kerrottava, mhin perustuvat monet islamin uskomukset kuten sianlihan saastaisuudesta, teurastustavoista, Mekan pyhiinvaelluksesta jne.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä