maanantaina 20.09.2010

Hyvä Tasa Arvo,

Et näköjään tiedä, mikä on trikiini, kun jaksat kerrata tuota lihan säilytysasiaa. Trikiini on loinen, joka elää siassa sian eläessä. Ei siis mikään bakteeri tai mikrobi, joka lisääntyisi teurastamisen jälkeen lihassa sen huonon säilytyshygienian takia. Loinen siirtyy ihmiseen, jos syötävä sianliha ei ole kunnolla kypsennetty. Pointti on siinä, että suomalaisissa sioissa ei juurikaan esiinny trikiiniä ja me emme ole sairastuneet. Syksyllä ja suolalla ei ole sen kanssa mitään tekemistä. EU:ssa jokainen sianruho tarkastetaan trikiinin varalta, joten voimme olla huoleti. Matkustellessani en syö sikaa kaikkialla, vaikka Suomessa syönkin. Vastaus kysymykseesi, ovatko muut kuin muslimit saaneet trikiinoosin, on kyllä. Ei ole kysymys uskomuksesta, vaan tiedosta, joka ainakin Tasa Arvolta näyttää puuttuvan.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä