keskiviikkona 25.08.2010

Ensiksi sanotaan maahanmuuttovastainen ja sitten maahanmuuttokriittinen...minun mielstäni Pasi vaikuttaa ihan järkevältä mieheltä. Hän ei varmaan pane pahakseen jos joku haluaa tulla Suomeen töitä tekemään, veroja maksamaan, kielen oppimaan ja osaksi tätä yhteiskuntaa.
Ei ole yhdenlaisia maahanmuuttajia tai yhdenlaista maahanmuuttoa, eikä niistä siten voi puhua yhtenä asiana. Tämä on yleistämistä.
Suomalaiset ovat valtamedian propagandasta huolimatta avomielisiä ulkomaalaisia kohtaan, mutta ei kai nyt ketään voida vaatia suhtautumaan positiivisesti turvapaikkashoppailuun ja elintasopakolaisuuteen?
Ja tämä tarkoittaa kehitysmaista suuntautuvaa maahanmuuttoa, jonka motiivina ei ole työnteko vaan avuliaasti jaettava vastikkeeton raha.
Suomella ei ole mitään velvollisuutta ottaa näitä ihmisiä, joilla ei ole pätevää syytä olla täällä, eikä suomalaisille veronmaksajille voi mitenkään perustella tätä hyväntekeväisyyttä.
Ja vielä lopuksi: tämä ei tarkoita, että OIKEITA (Geneven sopimuksen määrittelyn mukaisia) pakolaisia ei tulisi ottaa tänne.
Maahanmuuttokriittisyys EI ole maahanmuuttovastaisuutta tai maahanmuuttajavastaisuutta, puhumattakaan rasismista. Asioista on kyettävä puhumaan niiden oikeilla nimillä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä