En ole asiantuntija, mutta kiinnostunut ravintoasioista, etenkin kasvisravinnosta. Käsittääkseni omega-3 rasvahappoja EPA ja DHA saadaan vain syvänmeren kaloista jotka saavat rasvahapot planktonista. Järvikalassa ja kasvatetuissa lohissa noita rasvahappoja ei tietääkseni ole, sillä niiden ravintona ei ole tuota meriplanktonia. Nykyisin on olemassa omegavalmisteita suoraan tuosta planktonista ilman kierrätystä kalojen kautta. Jos haluaa suosia kotimaista, niin Suomessa omega-3 rasvahappoa saadaan ALA-muodossa mm.pellavansiemen- hampunsiemen- ja rypsi- ja etenkin camelinaöljystä. ALAn pitäisi muuntua kehossa myös EPAksi ja DHAksi. Tästä on ilmeisesti tutkimuksia joissa ollaan eri mieltä siitä, pystyykö kaikkien keho muuntamaan ALAa. Täytyy kuitenkin muistaa että suurin osa maapallon ihmisistä elää ilman syvänmeren kalojen syöntiä. Itse en ole ikinä syönyt kalaa ja melkein 40-vuotta olen elänyt hyvässä kunnossa. Viimeiset 20 vuotta olen käyttänyt rasvana lähinnä kasviöljyjä.
perjantaina 28.05.2010
En ole asiantuntija, mutta kiinnostunut ravintoasioista, etenkin kasvisravinnosta. Käsittääkseni omega-3 rasvahappoja EPA ja DHA saadaan vain syvänmeren kaloista jotka saavat rasvahapot planktonista. Järvikalassa ja kasvatetuissa lohissa noita rasvahappoja ei tietääkseni ole, sillä niiden ravintona ei ole tuota meriplanktonia. Nykyisin on olemassa omegavalmisteita suoraan tuosta planktonista ilman kierrätystä kalojen kautta. Jos haluaa suosia kotimaista, niin Suomessa omega-3 rasvahappoa saadaan ALA-muodossa mm.pellavansiemen- hampunsiemen- ja rypsi- ja etenkin camelinaöljystä. ALAn pitäisi muuntua kehossa myös EPAksi ja DHAksi. Tästä on ilmeisesti tutkimuksia joissa ollaan eri mieltä siitä, pystyykö kaikkien keho muuntamaan ALAa. Täytyy kuitenkin muistaa että suurin osa maapallon ihmisistä elää ilman syvänmeren kalojen syöntiä. Itse en ole ikinä syönyt kalaa ja melkein 40-vuotta olen elänyt hyvässä kunnossa. Viimeiset 20 vuotta olen käyttänyt rasvana lähinnä kasviöljyjä.
– Anonyymi (ei varmistettu)